Rövid történetünk

A Magyarországon 1945 elõtt mûködött a SZÜLÕK SZÖVETSÉGE néven az a szervezet, melynek tagjai a keresztény (keresztyén) értékrenden alapuló gyermeknevelést vallották magukénak.

1989-után - a Magyar Katolikus Püspöki Kar kezdeményezésére- a történelmi egyházak mellett mûködõ civil szervezetek létrehozták ennek jogutódját, a KATOLIKUS SZÜLÕK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉT, melynek első elnökévé dr. Biacs Péter professzort választották meg.

Az országos szövetség felhívására, valamint a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatónõjének, Megyesi Máriának a kezdeményezésére a gimnáziumban tanuló diákok szülei és a gimnáziummal kapcsolatban nem álló magánszemélyek 1993. november 30-án Nyíregyházán megalakították a SZENT IMRE KATOLIKUS SZÜLÕK EGYESÜLETÉT.

Az egyesület önálló jogi személyiségû, közhasznú minősítéssel rendelkező, nonprofit civil szervezet, amely függetlenül mûködik az egyházaktól és az oktatási intézményektõl.

Az egyesület regionális szervezet, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék területén mûködik, innen van a tagsága is.